Tijdens CROWDF€ST organiseren we een aantal Tours voor verschillende doelgroepen. Bekijk hier de INVESTORS-VRIJ-MI-TOUR Voor private investors / business angels, de LEADING IN INNOVATION TOUR Voor innovative leiders, de VOORDEKUNST TOUR; de Creative Expedition voor liefhebbers van kunst, cultuur en goede ideeën, de EERSTE HULP BIJ CROWDFUNDING TOur Voor iedereen die meer wilt weten over crowdfunding, de Banking TOur Voor de bancaire sector en de Civic tour voor overheden.
header-about

Investor Tour

Datum: 25 september
Tijdstip: 16:30 uur – 18:00 uur
Tour guides: Maarten van der Sanden en Maarten de Jong

Crowdfunding is de laatste jaren wereldwijd uitgegroeid tot een miljarden business en staat meer en meer op de radar van business angels, VC’s en grote investeerders. Allereerst omdat ondernemers steeds vaker crowdfunding combineren met informal investment en anderzijds omdat investeerders steeds vaker een deel van hun kapitaal via crowdfunding investeren. Daarom presenteert CROWDF€ST vrijdagmiddag speciaal voor private investors en business angle een tour langs de voor hen relevante hoogtepunten van het festival. Onder begeleiding van kopstukken uit de crowdfunding wereld ervaart u de dynamiek van crowdfunding in de praktijk. En u heeft uiteraard exclusieve meet and greets met veelbelovende start-ups
Maarten de Jong (Managing Director OnePlanetCrowd) en Maarten van Sanden (Co-founder Symbid) vertellen tijdens tour over de laatste ontwikkelingen op het gebied van crowdfunding en leiden de investeerders langs hoogtepunten voor investeerders op het festival.

Programma:
16:30 – 17:00: Ontvangst
17:00 – 17:15: Powersessie crowdfunding
17:15 – 18:30: Tour langs interessante projecten door Maarten de Jong en Maarten van der Sanden

Na afloop van het programma is er gelegenheid de rest van het festival te verkennen, verder te praten met ondernemers, initiatiefnemers, de samenwerkende platforms en te genieten van optredens, films, muziek, demo’s en presentaties.

Voor meer info en aanmelden mail naar renee@douwenkoren.nl

header-about

LEADING IN INNOVATION TOUR

Wanneer: 25 september
Tijdstip: 15:30 uur – 17:00 uur
Tour guide: Simon Douw

Crowdfunding is de laatste jaren wereldwijd uitgegroeid tot een miljarden business. Beginnend als bottom-up beweging van creatieven, wordt crowdfunding nu herkend als disruptieve financieringsvorm die op grote schaal innovatie financiert en handen en voeten geeft aan wat sommigen een “nieuwe economie” noemen. Crowdfunding staat voor een wereld van rap opkomende start-ups en de nieuwste manieren van samenwerken, online communities en financiering. De CROWDF€ST ON BOARD tour biedt u de unieke kans om samen met andere innovatieve leiders uit het bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen de kracht van crowdfunding te ontdekken. De tour wordt geleid door één van de absolute pioniers op het gebied van crowdfunding, Simon Douw (oprichter van Douw&Koren) en Mark Pol, wethouder van Economische Zaken gemeente Almere.
Na een introductie over crowdfunding, wordt u exclusief langs de hoogtepunten van het festival geleid om de meest innovatieve ondernemers en hun verse plannen te ontmoeten. Zo promoten de ondernemers van Th3rd de grootste 3d scanner van Europa en presenteert Spaac de ultieme elektrische fiets.

Programma:
15:00 – 15:30: Ontvangst
15:30 – 15:45: Powersessie crowdfunding
15:45 – 17:00: Tour langs interessante projecten door Simon Douw

Na afloop van het programma is er gelegenheid de rest van het festival te verkennen, verder te praten met ondernemers, initiatiefnemers, de samenwerkende platforms en te genieten van optredens, films, muziek, demo’s en presentaties.

Voor meer info en aanmelden mail naar renee@douwenkoren.nl

header-about

VOORDEKUNST TOUR

Datum: 25 & 26 september
Tijdstip: check de Voordekunst totempaal op het festival voor de start van de tour
Tour guide: Alyssa, Kristel, Martijn, Nico en Roy zijn je (Power) Ranger tijdens de half uur durende Creative Expedition. Durf jij het aan?

voordekunst is hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Op voordekunst vind je altijd tientallen talentvolle makers en instellingen die jou willen verleiden met hun goede ideeën. Op CROWDFEST komen ze offline naar je toe, je kan ze, zien, horen, voelen en ja, zelfs proeven. Wat denk je van een half-vegetarisch kookboek voor carnivoren met een niet vleesminnende wederhelft? Een bundel met gedichtjes van minder dan 140 tekens, aka een Tweetbundel? Of een 3D geprint spel, op maat gemaakt? Dat en veel meer vind je op voordekunst én op CROWDFEST. Wij van voordekunst slepen je mee door de publieksgefinancierde jungle. Onze huiskleur is geel, je kan ons dus niet missen.

Programma: Elke 30 minuten gaan we op stap met een nieuwe groep avonturiers. We verzamelen bij onze grote gele pilaar. Geel ja, onze huiskleur. Alle deelnemers krijgen in ieder geval een voordekunst-survivalpakket én natuurlijk een geweldig half uur. Zien we je zo?

header-about

Eerste hulp bij crowdfunding

Datum: 25 & 26 september
Tijdstip: gedurende het festival start er elk uur een tour
Tour guide: de Douw&Koren crowdfunding coaches

Heb jij je altijd al afgevraagd wat crowdfunding nou precies inhoudt? Gedurende de hele dag starten er informatie tours over crowdfunding. Onze coaches vertellen wat crowdfunding precies inhoudt en leiden jou langs creators en ondernemers om samen naar hun verhaal te kijken. Ontdek wat crowdfunding is en maak het live mee tijdens deze tour.

header-about

BANKING TOUR

Wanneer: 25 september
Tijdstip: 16:30 uur – 18:00 uur
Tour guides: Gijsbert Koren

Crowdfunding ontwikkelt zich razend snel. Waar het begon als bottom-up beweging van creatieven, wordt crowdfunding nu herkend als disruptieve financieringsvorm dat door banken steeds meer als een aanvulling op kredietverstrekking wordt gezien. Deze opmars zorgt steeds vaker voor een samenwerking van banken en crowdfunding platforms. De banking tour op CROWDF€ST biedt u de unieke kans om samen met andere partners uit de bancaire sector, de kracht van crowdfunding te ontdekken en het proces live mee te maken.
Na een introductie over crowdfunding, wordt u exclusief langs de hoogtepunten van het festival geleid om de meest innovatieve ondernemers en hun plannen te ontmoeten. Zo promoten de ondernemers van Th3rd de grootste 3d scanner van Europa en presenteert Spaac de ultieme elektrische fiets.

Programma

16:00 – 16:30: Ontvangst
16:30 – 16:45: Powersessie crowdfunding
16:45 – 18:00: Tour langs interessante projecten door Gijsbert Koren

Na afloop van het programma is er een borrel en gelegenheid om de rest van het festival te verkennen, verder te praten met ondernemers, initiatiefnemers, de samenwerkende platforms en te genieten van optredens, films, muziek, demo’s en presentaties.

Voor meer info naar renee@douwenkoren.nl

Aanmelden

header-about

CIVIC TOUR

Wanneer: 25 september
Tijdstip: 15:30 uur – 17:00 uur
Tour guide: Hanneke Bonfrer

Speciaal voor gemeenten en provincies hebben we op CROWDF€ST een exclusief civic programma samengesteld. De ideale mogelijkheid om een beeld te krijgen hoe en voor welke civic projecten crowdfunding kan werken, en kennis te maken met relevante crowdfunding platforms als Voorjebuurt en de 1%Club. Dit alles in een ontspannen festival sfeer

Programma

15.00-15.30 uur: Ontvangst
15.30-15.45 uur: Powersessie civic crowdfunding
15.45-16.30 uur: Tour langs de beste civic projecten op CROWDF€ST
16.30-17.00 uur: Meet-up met VoorjeBuurt en de 1%Club

Na afloop van het programma  is er alle tijd om op eigen gelegenheid de rest van het festival te verkennen, verder te praten met initiatiefnemers en platforms, een hapje te eten en te genieten van optredens, films, muziek, demo’s en presentaties. Dit alles onder het genot van een gevarieerd aanbod aan gecrowdfunde hapjes en drankjes.

Tickets