Ardeche

De voordelen van een vakantie in de Ardeche

Frankrijk heeft zoveel te bieden dat je er jaren achtereen op vakantie kunt gaan en telkens een nieuwe plek kunt ontdekken. Probeer dit jaar eens de Ardeche. Het is een gebied dat zoveel te bieden heeft. 

Wat is de Ardeche?

Ardeche is een Frans departement, vernoemd naar de rivier de Ardeche. De natuur is prachtig maar ook voor cultuurliefhebbers is er een hoop te zien en te beleven. De Ardèche is een heuvelachtig gebied aan de rand van de Alpen en de Provence. De streek is geliefd als vakantiebestemming. Vooral het zuidelijke deel is populair, met onder andere de Gorges de l’Ardèche. Hier zijn veel wandelmogelijkheden, je kunt je heerlijk op en in de rivier vermaken met zwemmen en kanoën, en er zijn veel leuke dorpen te bekijken.

Ardeche

Wat je niet wil missen

Natuurlijk heeft iedereen een eigen smaak en voorkeur maar er zijn een aantal bezienswaardigheden in de Ardeche die je echt niet wil missen:

  • karakteristieke dorpjes
  • kloven van de Ardeche
  • druipsteengrotten
  • Roquefort

De dorpjes

Natuurlijk vind je overal in Frankrijk prachtige dorpjes maar met name de Ardeche staat bekend om kleine en toch ontzettend charmante en belevenisvolle dorpen. In de Ardeche zijn ongeveer twintig plaatsen uitgeroepen tot ‘karakteristieke dorpen’. Vogüé en Balazuc zijn twee daarvan. Balazuc lijkt wel tegen de steile rotswand boven de Ardeche vastgeplakt. In de steile straatjes en de schaduwrijke doorgangen aan de voet van de romaanse kerk lijkt de tijd stil te hebben gestaan.

Ardeche

Druipsteengrotten voor avontuur

Ook de natuur is uniek in de Ardeche. Een van de grootste en indrukwekkendste druipsteengrotten van Europa is de Aven d’Orgnac bij Barjac. Bewoners van de Ardeche spreken van een driesterrengrot. Het is een flinke afdaling in het kalksteen naar de gigantische grotten met een oppervlakte van maar liefst 3 hectare en ook 50 meter hoge zuilen.